Skip to content
Slide 2

HJÄRTA OCH SMÄRTA

– ett scenporträtt av Frida Kahlo

Slide 2

EN JÄVLA RÖST

– en musikberättelse om Ester Blenda Nordström

Slide 3

VAGGVISOR FÖR VAKNA

– en föreställning om Barbro Hörberg

Slide 3

DET STORA BLÅ

– en konsert på tema blått

previous arrow
next arrow

Smärta och hjärta

Smärta & Hjärta
– ett porträtt i ord och ton om Frida Kahlo
En föreställning sprängfylld av hjärta och smärta men också en dos humor.Sånger, musik, texter och rekvisita iscensätter två sidor – två ansikten – av Frida Kahlo: som revolutionär och feministisk pionjär och som människa, präglad av en sargad kropp och ett turbulent kärleksförhållande.
Frida Kahlo verkade under första hälften av 1900-talet och hennes konstnärskap ses som ett av seklets viktigaste. Hon blev bara 47 år men med dramatiska självporträtt och personlig stil med klänningar, smycken och frisyrer inspirerade av mexikansk folkkultur blev hon mytisk redan under sin livstid. Numera är hon en ikon världen över. 
Med Hanna Sundblad samt musiker Mikael Dalemo och Johan Sundström.

En jävla röst

“Berättelsens symbios med Hannas egna och andras sånger gör ”En jävla röst” till inget mindre än en fullträff.”

Lillemor Karlin-Flink,

Vara Riksteaterförening

Ett känslofyllt musikporträtt av Ester Blenda Nordström tillsammans med musikerna Mikael Dalemo och Johan Sundström. Med sånger, berättelser, tidsenlig rekvisita och glimt i ögat skildras en orädd, karismatisk kvinna. Hon som anses vara Sveriges första wallraffande reporter, klär sig i byxor och slips då kvinnor har långklänning, kör motorcykel och skålar med grabbarna på Gyldene Freden, blir krigshjälte, reser jorden runt och ger röst åt dom sällan hörda.

De närmaste kallar henne ett yrväder och “ett jävla solsken” men hon kämpar också mot ett inre mörker. Det är även en berättelse om en tid då kvinnor kämpar för rösträtt, samkönad kärlek är straffbar ochSverige är ett klassindelat land där de längst ner på samhällsstegen har svårt att komma till tals. Föreställningen är inspirerad av Fatima Bremmers bok “Ett jävla solsken”.

Vaggvisor för vakna

“Vaggvisor för vakna” är en föreställning om Barbro Hörberg, som Hanna ger tillsammans med musikerna Björn Millton och Mikael Dalemo.

”De texterna och den känslan – det var fantastiskt!”

Ann-Sofie Andersson, kultursamordnare Götene kommun

Det är en personlig, smått humoristisk 70-talspatinerad föreställning med Barbros odödliga visor, blandat med lite egna sånger och prat om verklighet, drömmar och en del däremellan. Men mest om Barbro.

Det stora blå

“Det stora blå” är en konsert på tema blått med musikerna Mikael Dalemo och Björn Millton.

Om jord och himlar, vatten och hav

stort och smått, grönt och blått

Om att känna sig smart 

men ändå inget ha förstått

Ord och blå toner av Hanna Sundblad, Joni Mitchell, Emil Jensen, Tove Jansson, Barbro Hörberg och Marie Fredriksson.